Romeins mengsel B127 en B128

Romeins mengsel

B127 Romeins mengsel, éénjarig

Toepassing:

Het Romeinse mengsel is gebaseerd op soorten die zowel inheems zijn en 1-jarigen die er voor de romeinen nog niet in Nederland voorkwamen. Ze zijn meegekomen met de granen die ze hier naar toe brachten. In die tijd werd het graangewas handmatig geoogst en het hele graangewas met een handzeis gesneden en op schoven gezet. De zaden van de akkerplanten kregen alle ruimte om te vallen door de langzame en handmatige oogst.

En het kan uitstekend functioneren als dracht voor bijen, vlinder en anders insecten en als voedsel voor akkervogels. Zeker als er oude graanrassen worden toegevoegd.

Samenstelling:
Oude graanrassen: Bruine Emmer, Eenkoorn, Gelders risweit, Zomergerst, Zwarte emmer.

Akkerkool, Bolderik, Bleke klaproos, Dreps, Echte kamille, Gele ganzenbloem, Korenbloem, Reukloze kamille, Ruige klaproos, Wilde klaproos, Wilde weit.

Op verzoek kan het mengsel worden aangevuld met:

Alruin, Anijs, Bernagie, Dille, Fenegriek, Huttentut, Kardoen, Kervel, Komijn, Koriander, Selderij, Spaanse zuring, Venkel, Voederwikke.

Inzaai voorjaar: 1/2 april – 1/2 mei

Benodigde hoeveelheid:
10 – 20 kg/ha op kale bodem ( 1 a 2 gram per m2), neem 2 gram bij oppervlakken tot 800 m2.

Bijbehorend maaibeleid:
2 x per jaar (juni/september of juli/oktober)

Prijzen:
Opvraagbaar

B128 Romeins mengsel, meerjarig

Toepassing:

Het Romeinse mengsel is gebaseerd op soorten die  inheems zijn die er voor de Romeinen nog niet in Nederland voorkwamen. Ze zijn meegekomen met de granen die ze hier naar toe brachten. In die tijd werd het graangewas handmatig geoogst en het hele graangewas met een handzeis gesneden en op schoven gezet. De zaden van de akkerplanten kregen alle ruimte om te vallen door de langzame en handmatige oogst.

Het mengsel kan uitstekend functioneren als dracht voor bijen, vlinder en anders insecten.

Samenstelling: 

Bieslook, Bilzekruid, Groot kaasjes kruid, Grote tijm, Keizerskaars, Marjolein, Mottenkruid, Pastinaak, Peen, Rode klaver, Smeerwortel, Sint janskruid,  IJzerhard, Valeriaan, Witte klaver, Wede, Wouw, Zwarte toorts.

Benodigde hoeveelheid:
10 – 20 kg/ha op kale bodem ( 1 a 2 gram per m2), neem 2 gram bij oppervlakken tot 800 m2.

Bijbehorend maaibeleid:
2 x per jaar (juni/september of juli/oktober)

Prijzen:
Opvraagbaar

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Mail of bel ons gerust voor meer informatie

Tel: 0348-560286